Gerrit is in het gelukkige bezit van een container terminal. Deze werkt nog ook. Hij is inmiddels omgebouwd naar onze normen.Verder is er een nieuwe module tussen gebouwd. Dit om de opstellengte te vergroten en de container kraan beter toegankelijk te maken. Tevens is het geheel aangepast aan de nieuwe beveiliging.

Na de containerterminal is er rustig aan begonnen met een keerlus. Dusdanig geconstrueerd dat er wat meer vloeiende lijnen zijn.

Het geheel stelt een klein dorpje voor met zelfs een stationnetje. Compleet met inhaalspoor zodat we ook eens een compete trein voor het station kunnen wegzetten. De grootste zorg is de overweg. Deze wordt op dit moment gereviseerd met een bediening met servos. Zodat de overwegbomen rustig open en dicht gaan 

Dit is de andere keerlus
Inderdaad in spiegelbeeld met de keerlus van Gerrit.
Deze keerlus ontvangt op dit moment een complete "make over".
Het stelt een industrieterrein voor met wat redelijk kleinschalige bedrijven. 
De grove aankleding is nu gedaan. Nu nog auto's, verkeersborden en dat soort dingen. Het is wel een hele verbetering.

    

Verder staat er een ruime bocht op stapel. Zodat de treinen
 zoevend de bocht (of moeten we zeggen boog) kunnen nemen. Ook deze module Is inmiddels aan den volke getoond. Ook hier wordt driftig aan gewerkt. Na de Keerlus gaan we nu de bocht onderhanden nemen. Ook hier komt er een gedeelte van het industrieterrein op. Maar de inwendige mens wordt natuurlijk niet vergeten. De McGerrit staat inmiddels en de omgeving wordt opgeknapt. Nog maar een klein beetje groen planten en dan kan de verfijning beginnen. Ook zijn de eerste poppetjes geplaatst en voor de kleinste bezoekers is er een speeltuintje gekomen.

    Natuurlijk moet de verlichting in de "Eetschuur" getest worden. We hebben om een zonsverduistering gevraagd, maar helaas

Na maanden van denken en plannen zijn we nu eindelijk met een splitsing bezig. Het idee is om via deze splitsing op een simpele manier treinen van de hoofdbaan af te halen en ook weer er op te brengen.De rails ligt inmiddels. Nu nog testen en afwerken.  De bouwvakkers zijn in ieder geval druk bezig met de bebouwing. De bedoeling is om daar gebouwen op te plaatsen die geïnspireerd zijn op gebouwen uit de buurt van Leerdam. De gebouwen zijn inmiddels geplaatst. Het was wat werk maar het gras is gezaaid en de bomen zijn geplant. Nu moeten er alleen nog wat kleine dingen gedaan worden zoals het bevolken.

 


De kleine bocht is kaal gemaakt. Dit wordt een tussen stuk om ruimte te creëren tussen de keerlus en de opstelsporen. De boerderij die hierop gepland staat nadert zijn voltooing. Gelijk maar door gegaan met wat schuurtjes. Anders wordt het wat kaal. Hiernaast is een proefplaatsing. Het wordt best vol. Ook komen de eerste grassprieten al op. Het wordt kleurrijk.

Zo ziet het er dus uit tijdens de testdag voor de beurs in Aalten die we gehouden hebben. Er is nog veel te doen maar het begint te lijken.
We hebben na lang beraad materiaal ingeslagen voor nieuwe opstel modules. Met voldoende ruimte voor 4 treinen en eventueel nog wat losse wagons.


De nieuwe opstelsporen zijn getest en in orde bevonden.

 Zijspoor 21-11-16