Bij zijn N modules houdt Rob een Engels thema aan. Bij zijn H0 modules probeert hij zoveel mogelijk Nederlandse voorbeelden te vinden. Een voorbeeld is deze manege. Compleet met boerderij en knotwilgen.


Dit is een module met een steenfabriek met smalspoor voor de logistieke afhandeling. Het spoor ligt over een viaduct wat diagonaal over de module ligt. Zo kan er gewisseld worden van spoorligging voor aan de module naar spoorligging achteraan de module.


Dit project is een hoekmodule met een rechte module. Hierop staan huizen geïnspireerd op huizen uit de omgeving van Leerdam. Ze worden op dit moment gepimped. Dat mag ook wel na 13 jaar. Na de electriciteit aangepast te hebben en ze opgenomen zijn in de beveiliging kunnen ze er weer even mee.

Dit project is een keerlus met daarop een vrachtwagenbedrijf (uit de
buurt van Leerdam). Waarom zou je je inspiratie van ver halen? 

Weer een keerlus, ook met gebouwen geïnspireerd uit de omgeving van Leerdam.  De boomkwekerij heeft in ieder geval goed werk afgeleverd. Het wordt steeds groener. Dat moet ook wel, want voor de aankleding heb ik weer een gedeelte van het landschap uit de buurt in gedachten. Moeten er ook nog witte hekken voor komen. En voor de rest gaan we door met pimpen. 

Dit is een hoek module waar een aantal typisch Nederlandse situaties is geprobeerd na te bouwen. De kerk is geinspireerd op de kerk van Arkel (uit de omgeving van Gorinchem). De afgeknotte molen is geïnspireerd op een exemplaar uit Leerdam. En het huisje is freelance.

Verder zijn er nog 2 hoekmodules met een (ex) molen geïnspireerd op een exemplaar uit Leerdam. En één met een fruitboomgaard die verzonnen is

Het volgend project is wat nostalgisch. Het ouderlijk huis van Rob zijn schoonmoeder. Compleet met voddenloods, oud ijzerhoop en vuilnishoop naast het huis. Alleen al de vuilnishoop maken wordt een hele klus ;-). Deze module heeft zijn vuurdoop gekregen op de Udense Modelspoordagen.

Aangezien Harm het te druk heeft voor club activiteiten is deze module overgenomen. Dus het hele transportbedrijf met Hark auto's en al. Dat heeft behoorlijk wat goodwill gekost. Alleen de bedrijfsnaam al ;-o Het transportbedrijf blijft gewoon Hark heten. Dit bedrijf heeft zijn eigen kleurenschema en logo. Alle vrachtwagens op deze module zullen dan ook in dit kleurenschema getooid worden. Een behoorlijke klus, maar een huistijl moet. Zeker met de goodwill die betaald is. In de stijl van de gelijkstroom traditie is deze natuurlijk omgebouwd en gepimped. Er zijn zelfs lichtjes in de diverse panden geplaatst. Zelfs de stratenmakers zijn langs geweest. Zo van "grote stappen gauw thuis" . Met stelcon platen gaat het redelijk vlug.

Gezien het succes van de splitsing in de Märklinbaan hebben we besloten ook
zo iets te maken voor de gelijkstroom baan. Het frame groeit.
Inmiddels hebben we besloten om er een stukje Leerdam op te zetten.
Links komt de molen Ter Leede en rechts een stukje van Leerdam west. De eerste gebouwen zijn inmiddels geplaatst.


Om de splitsing helemaal tot zijn recht te laten komen is er ook maar een begin met een opstelspoor gemaakt.

© Zijspoor 03-01-17