Argus is een stadje ergens in Nederland. Veel stelt het niet voor, maar is genoeg om toch een spooraansluiting aan het eind van een lokaal lijntje te hebben. Gelukkig is er een regelmatige vraag naar goederenvervoer, anders had het er waarschijnlijk slecht uitgezien voor de spooraansluiting.
Het personenvervoer gebeurt met een plan V, af en toe afgewisseld door een 1200 met rijtuigen.
Goederen vervoer is wat intensiever met de regelmatige aanvoer voor de plaatselijke oliehandelaar, de kolen voor de gasfabriek en de goederenwagens voor het stukgoed. Goederenvervoer gebeurt met een 2200 of misschien zelfs met een 600.


Tot zover de fictie. Dit wordt een project waar ik diverse (voor mij) nieuwe dingen wil uit proberen.
Het worden 3 modules van in totaal 3,60 meter. Dan passen ze tenminste in een marktkraam en zijn ze nog te overzien.
Allereerst ga de gebouwen in styreen maken. Tot nu toe bouwde ik alleen in karton, dus dat wordt een uitdaging.
De gebouwen worden geïnspireerd door gebouwen uit de omtrek. Het station wordt geïnspireerd op station Arkel, De olieboer op Teunis van Andel in Gorinchem, De goederenloods op de vroegere loods uit Leerdam. Alleen zoek ik nog een voorbeeld van de gasfabriek en voor een 3e bedrijf.  Gerealiseerd
Ten tweede ga ik een verschuifbare fiddle yard maken. Tot nu toe heb ik alleen met keerlussen of cassettes gewerkt, dus dat wordt ook interessant. Gerealiseerd
Ten derde wil ik geïntegreerde poten maken. Hoef ik niet meer met losse poten te sjouwen en wordt het opzetten eenvoudiger (hoop ik). Gerealiseerd
Ten vierde wil ik een poging wagen om een diode matrix systeem te maken voor de bediening van de wissels. Ik ben aan het onderzoeken of er een iets moderner systeem gebruikt kan worden. Iets uit de automatisering industrie.
Ten vijfde: omdat ik met een plan V en een 1200 rijdt (onder andere) moet er dus ook bovenleiding komen. Eigenlijk vindt ik dat te kwetsbaar op een module baan, maar voor de authenticiteit lijkt het noodzakelijk.
Ten zesde wil ik een universeel koppeling systeem toe gaan passen. Dus niet meer problemen met allemaal verschillende koppeling merken, maar 1 merk (of systeem). Het moet ook makkelijk te koppelen en te ontkoppelen zijn. Te denken valt aan Kadee of Sprat&Winkler.
Ten zevende wil ik eens een keer af van die eeuwige zomerbaantjes. Winter is me te wit, dus ik ga voor de herft na een fris regenbuitje. Lijkt me lachen.
En als laatste, als het geheel acceptabel is naar mijn idee komt er ook een frieslijst met verlichting boven. Gerealiseerd

En Digitaal? Waarschijnlijk niet. Ik zal wel alles voorbereiden. Dat wil zeggen heel veel draadjes trekken. Ik heb inmiddels begrepen dat een foutloze stroomaansluiting een must is voor digitaal. Trouwens ook voor analoog. Alleen weet ik niet of ik al mijn locomotieven om wil bouwen.

En dan de naam. Eerst wilde ik het Irgentwo noemen, maar dat is te Duits. Trouwens, die naam is al gebruikt door Len en Peter de Vries. Dan maar een verbastering van ergens.


Naar deel 2


© zijspoor 01-02-14